antiochie tot allepo - Reisverslag uit Damascus, Syrië van dries coppejans - WaarBenJij.nu antiochie tot allepo - Reisverslag uit Damascus, Syrië van dries coppejans - WaarBenJij.nu

antiochie tot allepo

Door: dries

Blijf op de hoogte en volg dries

27 Oktober 2009 | Syrië, Damascus

syria,
ik ben in allepo op dit moment ben hier samen met 2 engelsen en een amerikaanse beland en we hangen samen wat rond, best wel cool

de grens voor de omstandigheden zeer vlot overgeraakt, een half uurtje weg en weer geloop en het was in de sjakosj
wel zeer raar. alleja om een visum te verkrijgen moest ik 36 dollar betalen, maar dat heb ik natuurlijk niet, ik had turks geld dat ze niet wilden aannemen, en toen ik he omgeruild had tegen syrisch geld wilden ze het ook niet, dan mijn noodvoorraad euros uitgehaald, maar dat wilden ze ook niet, en amerikaanse dollars kon ik nergens krijgen.
ik stond vast...

na een kwartier gepalaber daaromtrend namen ze uiteindelijk de euros tegen hun goesting toch aan, maar geen wisselgeld in euros, enkel in syrisch geld de rest te krijgen, zo slinkt mijn noodvoorraad wel sneller dan verwacht, en ik ben dan ook van plan als de mogelijkheid zich voordoet me 100 dollar aan te schaffen als noodvoorraad, blijkbaar is dat hier nodig

ik ben zotcontent dat de letter i terug op zijn gewone plaats staat hier, hoewel de arabische letters toch wat verwarrend zijn
ik zal er even aan moeten wenne dat mijn enige zekerheid nu ook is weggevallen, met name cijfers, ik kan mijn geld zelfs niet lezen, ze kunnen me hier dus meer dan makkelijk int zak zetten, maar dat hoort erbij, en het lijkt me niet dat de mensen dat hier doen. ze lijken me erg eerlijk en vriendelijk (wat ik zeker niet had verwacht)

mijn plan om de kruisvaardersroute verder te volgen tot in jeruzalem zal hoogstwaarschijnlijk in het water vallen, ik ben er nu al van afgeweken. maar ga er weer op verder langs de kust richting libanon en israel. alleen blijkt de grens tussen libanon en israel een onmogelijke opgave als ik de mensen hier mag geloven tenminste, als ik israel wil binnengeraken moet ik via jordanie,
ik weet nog niet wat ik met dat gegeven zal aanvangen, het kan mss praktischer zijn, zo kan ik damaskus dan meepakken als ik uit libanon kom richting jordanie, maar jordanie aandoen en niet naar petra gaan?? ik weet nog niet, en we zullen zien..
voorlopig alleppo, waar ik nog een nacht zal moeten doorbrengen, want de citadel is gesloten op dinsdag, en het gezelschap is best wel aangenaam, hoewel ze allemaal wel lachen met mijn schoenen die zo opvallend scheef afgesleten zijn, (ik ben er trots op)

@kristof doe ze de groeten en trakteer er een op mijn rekening

@ katelijne doet de groeten terug aan de kleintjes, en ivm die tijdzone, dat is nogal verwarrend geworden
ik zat een uur voor op belgie in turkije, en de tijd veranderde daar gelijktijdig, dus ik de overgang naar winteruur gemaakt (17u30 is het daar stikdonker, voor mij doet dat denken aan de kortste dagen in december)
maar blijkbaar zit syrie nog op zomeruur, ik heb dus welgeteld 1 dag op winteruur geleefd, erg verwarrend, gelukkig heb ik geen uurwerk, anders zou ik niet hebben kunnen volgen

@simon dat fastfood int hospitaal, in ik ben volledig voor, dat is tenmiste eens wat beter dan dat saai hospitaal eten

@ al de reste geniet van thai binnenkort, en drink er een op mijn gezondheid, ik zal wederom met spijt aan huis denken op dat moment

• 27 Oktober 2009 - 08:59

Veerle:

Hey neeftje!

Jordanië moet je zeeeeeker eens doen als je de kans krijgt. Ik ben dit jaar naar Jordanië geweest en het is daar echt mooi! Zeker Petra, echt indrukwekkend, dus zeker doen! En de mensen in Jordanië zijn ook echt supervriendelijk, daar heb je nog niet echt die platgetreden paden, zo toeristisch is het daar nog niet, of dat gevoel had ik toch.
    Trouwens, eens drijven in de dode zee mag je ook nie overslaan als je daar bent é (en als tweer nog een beetje mee zit).
    Geniet er nog van!!

Groetjes!

• 29 Oktober 2009 - 17:20

Dries:

wel tis officieel ik ben officieel toerist geworden, ik beschouwde mezelf een reiziger, met een paar toeristische momenten, maar dit is tourisme op en top

• 29 Oktober 2009 - 17:54

En Co:

verklaar je nader! Toerist!!!?

• 30 Oktober 2009 - 17:39

Moeke Mie:

ondanks de drukke tijd, blijven we alle details volgen, Lies Debbaut trouwt morgen en vertrekt zondag op huwelijksreis naar Jordanie