vienna bratislava
Door: dries
Blijf op de hoogte en volg dries
07 September 2009 | Slowaakse Republiek, Bratislava
maarja, nuja de jhb bleek volboket gisterenavond en dan moest ik nog vlugvlug op zoek naar een alternatief, dat ik vond in bratislava,
een heel erg kleinschalige hoofdstad moet ik zeggen, maar des te gezelliger
en dat de prijzen hier lager zijn heeft er meteen toe geleid dat ik 2 nachten id jhb boekte, morgen vertrek ik dus weer, en hier ist blijkbaar sindskort allemaal in euro, dus ik heb nog weinig of geen problemen gehad, want die had ik verwacht, naar een onbekende stad in onbekend land met onbekende munteenheid, en reeds donker terwijl ik nog onderweg was,
19u15 gaat de zon hier onder, das gelijk toch wel vroeger dan verwacht
ik voelde het onderweg hierheen dus wel wat in mijn onderbuik, maar dat bleek compleet onterecht ik mag zelfs dat ametante duits weer vergeten, engels heeft hier meer succes, slovaaks daarentegen, daar zal ik niet aan beginnen
nuja ik heb mezelf wel wel vastgezet
ik dacht van hieruit naar budapest te wandelen , blijkt dat alle wandelwegen weer in de andere richting liggen, naar de bergen int binnenland, nuja ik zie wel waar ik beland morgen, of het nu al liftend is of al tjaffelend, geen idee, mss wel tof om te liften om uit de stad weg te geraken
maar berid u dus maar voor dat het enige tijd kan duren vooraleer je nog iets van me hoort, iets zegt me dat de internetcafes hier iets minder dik bezaaid zijn
en onthoud zoals steeds, geen nieuws is goed nieuws
eeep
dries
07 September 2009 - 19:19
Moeke Mie:
tussenin lees ik jouw verslag en tegelijkertijd kijk ik naar boer zoekt vrouw vanuit het kasteel van Moerkerke, opgenomen op 20 juli, ze zitten zelfs boven op t dak, waar wij toch ook al geweest zijn -
08 September 2009 - 20:41
Je Zusje En Co:
Ewel ik vind het leuk om op tijd en stond iets te lezen, t is niet omdat we niet altijd reageren, dat we niet mee zijn in je reisverslag!
Weet je: ik zal een beetje vertellen van hier...
Marte, Stan en Anna zijn aan het slapen. Ze doen het goed. Stan geraakt al overal waar hij wil,...
Anna slaapt zelfs als Stan op haar ligt. Eigenlijk zou het leuk zijn als ook wij eens een foto konden doorsturen, want dat gelooft niemand tot ze het zelf zien.
Marte is een flinke Peuter op school en vertellen...
Björn was aan t computeren en is tv aan t kijken en ik heb net gefitnest. Verder werk ik nu in Beernem. 't lukt wel, k draai nu even mee in de verzorging! Dit weekend beginnen we met afbreken van ons oude huis. Als er nog geïnteresseerden zijn voor iets...?
Allé dat is het een beetje.
Veel liefs en vele vele groetende knuffels, doe dat nog goed daar!
tot later -
08 September 2009 - 20:43
Bjorn En Co:
heila, in verband met die foto's: ik doe dat via pixum. Verschillende manieren om foto's op internet te zetten, je kan nadien makkelijk kiezen welke je wil afdrukken, en je kan anderen de foto's laten bekijken. Doe dat verder nog goed, en we zijn benieuwd waar je nog allemaal terecht zult komen. Groeten!!! -
10 September 2009 - 16:25
Dries:
om een of andere reden wil deze computer niet aanvaarden dat ik wil inloggen, hopelijk lukt dit dus wel
visegrad maw tis ier nog geen beetje veranderd
ik ben na bratislava te voet vertrokken, en ben via een zeer gezellige en vriendelijk bevolkte bar in slovensky grob en visigne in senec terecht gekomen eergisteren
dat bleek een verlaten vakantieoord, citaat van de dag ( ik hoorde het zeer vaak, in allerlei vormen) : maar meneer, het seisoen is voorbij he, alsof ik een idioot was die dacht dat het nog juli was
nuja de camping daar was gratis wegens gesloten, wegens buiten seizoen, kan ik wel mee leven
gisteren dan wandelde ik naar galanta, via, jah, nu vraag je wat, geen idee, maar twas de kortste weg, grote baan all the way, kan gebeuren als je geen kaart of vooruitzichten hebt
in galanta aangekomen at ik dva bollen zmrzlina , oftewel 2 bollen creme
en vroeg naar de caming, geen camping en naast het station staan? geen probleem pak de trein naar het eerstvolgende stadje dat niet terugkeren is, en dan kom je in nove zamky uit, daar aangekomen weer geen camping, nuja ik informeerde naar de volgende trein richting visegrad, die bleek naar sturovo een uurenhalf later, niet dus voor mij want het zou dan ook reeds donker zijn, al liftend dan maar als ik nog ergens wilde geraken
na een uur liften (met tussentijds een geslaagde redding van een katje uit een boom, als je "het katje valt tot op de grond" geslaagd kan noemen tenminste) ben ik nog net op tijd terug in het station gekomen om het ticket te kopen met de garantie dat daar een camping was
ik kwam in het duitsre aan en met vertelde mij dat ik best de bus nam, das gemakkelijkst, die bus daar, 5 haltes ver,
ik zal op den duur nog wennen aan openbaar vervoer,
ik kwam uiteindelijk op een verlaten toeristisch kuuroord terecht voor veel te veel geld (10euro, wat word ik een krent), met de vage belofte op een open restaurant,
vaag bleek no way, en 2uur, en veel moeite later kroop ik dan ook met 2 pinten en een zak schips in mijn maag in bed, vandaag ging vlotter
alleja, de mensen wilden blijkbaar maar niet aanvaarden dat ik naar visegrad wilde vanuit nagymaros, want dat is een ommetoer, en te voet dan nog, gelukkig dat ik geen slovaaks versta, maar ik denk dat ze heel veel het woord idioot in de mond namen.
maar met wat uitleg dan toch een route gevonden, die idd wel een stukje langer was dan gedacht, via salka, letkes, naar szob, waar ik eindeljk een bank vond die mijn kaart wilde aanvaarden, en dus geld had voor een pint en de trein want anders kwam ik niet meer op tijd voor de overzet en aangezien de enige camping in de buurt in visegrad is...
nuja visegrad is precies hoe ik het me herinner, voor zover ik het reeds heb gezien, ik vertrek direkt om iets te eten en nog een tourke
ik denk eraan om de fameuse vergeten herinnering, het bord gevaarlijke beesten, (hoe heette hij ook alweer? nen hr..., ik kan der niet opkomen) met me mee te nemen,
maar wss is dat het gewicht niet waard,
nuja ik zal nog zien, een foto volgt zoiezo want in neem morgen diezelfde weg richting boedapest, door de bossen en bergen, alleja heuvels
vele groeten uit visegrad -
11 September 2009 - 18:54
Moeke Mie:
Gelezen, nu gaan we alles ens opzoeken in de atlas;
komt er nu alweer een vlagje bij?