les plages de débarquement
Door: dries
Blijf op de hoogte en volg dries
28 Juli 2009 | Frankrijk, Merville
zijn simon en kay (het lief) mij komen redden uit de grote drukke stad,(waarvoor veel dank) waar ze een spoedrondleiding kregen, om daarna met smokey noordwaards te rijden, terug richting het verre belgie
neen ik kwam nog niet naar huis, maar de passage op het knapen en jhn kamp werd verleidelijkere en ook logischer, aangezien ik het wat rustigere wou doen tot mijn voetjes weer mee wilden
na daar me open armen te zijn onthaald, namen smokey en andere inzittenden afscheid om nog wat km richtiung belgie te doen, en ik bleef ter plaatse voor een nachtje,
maar 1 nachtje werden er 2 en 2 werden er 3
bedankt voor de gastvrijheid, de pinten en het eten, en nog meer voor de ongeloofelijk overwachttevriendelijkheid om me sochtends gewoon te laten liggen (verbazingwekkend was dat)
nu nadat ik de officieel laatste knapenkampbezinning van onze bijna ex-proost en pastoor, werd het tijd om de kampgangers hun laatste dagen te laten eindigen zonder ongevraagde bezoekers, ze zijn wss nu in alle omstuimigheid aan het bbqen (tzag er lekker uit)
vanmiddag dan verliet ik het gezelschap en al liftend richting Caen te gaan, Normandie dus,
ik moet jullie teleurstellen ik ben er niet gearriveerd, tis nog een kilometer of 20 geloof ik,
maar ik slaap op een camping op het strand, op 2 km van sword-beach
ik ben net gearriveerd, morgen bezoek ik de stranden, allemaal
maar nu ga ik eerst iets eten en dan mijn tentje opzetten
groeten
dries
EDIT,
ik heb hier zonet meer dan een uur zitten tyen over mijn dag gisteren, tis allemaal de mist ingegaan, ge kunt der nu naar fluiten
korte samevatting, de invasie stranden zijn groot, heel groot, ik zit nu bijna aan omaha beach,
volgende doelen, omaha beach, colville kerkhof, le cambre kerkhof, utah beach, carentan en st mere eglise, dat zou morgen kunnen worden
daarna zuidwaards
btw lieven uw tb's zijn gedropt in de geocache aan pegasus bridge
29 Juli 2009 - 06:05
Moeke Mie:
je computer wordt dagelijks aangezet voor eventueel nieuws waar we telkens weer naar uit zien
KSA gasten zijn steeds welkom met hun versie van t verhaal
ondertussen is mini nu definitief speedy genoemd
29 Juli 2009 - 20:18
Miet:
hey
zotje
Geniet vooral van alles!! Je doet het daar goed zo te lezen.
Groeties van nabij het charmante kasteel in Moerkerke. Zo doen wij ook nog iets cultureel op he.
dada -
30 Juli 2009 - 10:29
Kristof:
heplahoi!
'k moe zeggen, ben geweldig onder de indruk, proficiat!
ik ben je hoogstwaarschijnlijk op een paar kilometer gepasseerd, krossend in een albezon-busje samen met tom. ik moest helaas mijn kat sturen om samen met simon, smokey en kay jou uit het drukke parijse gat te halen. Die ene week heeft het hem gedaan hé. En het huurbusje moest binnen zijn voor 18u 's avonds geen tijd om nog ommetjes te maken, jammer.
maar binnenkort zit ik terug in frankrijk samen met mn broer, (en ook een stukje oostenrijk), want tegen de 13e ga ik naar albzon om daar het 30jarig bestaan te vieren (albezon tegen villefort). mocht je in de buurt zitten dan, moet je maar iets laten weten! (ik ben wel bereikbaar per gsm ;)
groeten,
ling -
30 Juli 2009 - 10:33
Miet:
hey
trouwens je hebt in parijs vlak bij ons hotel geslapen blijkbaar. We sliepen in een zijstraat van Place de la repblique.
groetjes